lauantai 19. huhtikuuta 2014

Mitä kevät ja kesä tuovatkaan tullessaan!

Kevät on tullut kaupunkiin! Ja keväässä riittää rientoja. 

Terassit aukenee pikkuhiljaa vielä hieman katupölyiseen Helsinkiin. Gastrobar Emon terassi Rikhardinkatu ykkösessä alkaa kaivautumaan tänään kesäteloilta. Vappuna ollaan jo sitten valmiuksissa. Luvassa on tarkan suunnittelutyön tuloksena uusi drinkkilista. Itseasiassa niitä voisi jopa nimittää cocktaileiksi. Luvassa myös jalkapallon MM-kilpailut kisastudioineen. Ihan huippu pössis on luvassa. Jos ei niin piittaa jalkapallosta, niin mukaan voi tulla nauttimaan drinkkejä tai samppanjaa. Taittinger on FIFA World Cupin virallinen samppanja.

Vinkkini grillakauden herkkuihin

Grillikauden avajaiset vietetään 7.5. Hintaan 25€ saat Emokeittiön parhaat grillivinkit, ja maisteluun uusimmat grilliviinit, Alkon valikoimasta poimittuna. Tämä on yksi käynnistämistäni projekteista, haluamme tarjota hyvää ruokaa ja vinkkejä makuihin yhdessä jokaisen saatavilla oleviin juomiin. 

Espanjaa ja jalkapalloa, espanjalaista jalkapalloa ja ruokaa

Itse pääsen nauttimaan palkintomatkasta Torresin viinitiloille toukokuun loppulla 18.-25.5.2014. Mutta mitä tapahtuukaan!! Sain soviteltua  samalle viikolle kun olen itse Espanjassa, viinintekijän vierailun meille Gastrobar Emoon. Espanjalaisella tvistillä stailattua menua pääsee nauttimaan 22.5. Seuraavana päivänä on terassin viralliset avajaiset ja olen silloinkin aurinkoisessa Barcelonassa nauttimassa Torresin viinikoulutuksesta ja heidän vieraanvaraisuudestaan. Näppärää, että kaikki tapahtuu samalla viikolla!

Kesä huipentuu jalkapallon MM-kilpailuihin. Kisakatsomon esittely tapahtuu Pekka Terävän johdolla 12.6.  Rikhardinkatu ykkösessä. Koska turnaus pelataan Brasiliassa ja aikaero on kuusi tuntia, niin pelit tulevat meillä kello 22-02 välillä. Tämä tarkoittaa, että terassimme on aina auki, kun kisoja on katsottavana. Taittingerin ollessa FIFAn yhteisyösampanja, näkyy se myös meillä... 

Täällä kannattaa seurata MM-Finaali 13.7.

MM-finaalissa kohtaavat 13.7. sunnuntaina Espanja ja joku toinen joukkue. Finaalin pääsee seuraamaan terrassimme screeniltä, kunhan saapuu ajoissa! Ottelu alkaa noin kymmenen aikaan illalla. Kun Espanja on joskus kello 01-02 välillä pelannut itsensä jälleen maailmanmestariksi, suljetaan terassi ja Emo kahdeksi kokonaiseksi viikoksi. 

Kesäloman aika

On kesäloman aika. Itse lähden maanantaina 14.7. kello 8 aamulla Osloon, josta jatkolento vie Dubliniin. Kyseessä on Pernod-Ricardin palkintomatka vuoden 2013 tarjoilijakilpailusta. Ohjelmassa on muun muassa Jameson-vierailua. Paluu on myöhään keskiviikko torstai välisenä yönä. 

Torstai aamupäivällä 18.7. on aika lähteä Saksan viinitiedotuksen tarjoamalle Sommelier Summer Campille Mainziin ja Geisenheimiin. Tällä matkalla ollaan vajaa viikko - paluu on tiistaina tai keskiviikkona eli 22.-23.7. Jotta tämä kaksi viikkoa tulee käytettyä riittävän tehokkaasti olen Turun Seudun Seta Ry:n järjestämällä leirillä vastuunani leirin ruokailut. Leiri kestää 25.-27.7. ja ruokailijoita leirillä on useampia kymmeniä. Menun olen luonut espanjalainen teema mielessä. 

Kaikesta tästä tulee vielä omat tarinat, livenä paikan päältä! Siihen saakka kun lomia päästään viettämään on meillä paljon tapahtumaa edessä. Niin täällä Emossa, kuin sitten Vuoden Tarjoilijan ominaisuudessa. Kuluneella viikolla oli pieni televisioesiintyminen. Tässä linkki siihen:
Vuoden Tarjoilija Huomenta Suomessa 17.4.2014

Linkkejä haastatteluihin

Yle Areenassa Aamu-TV:n vieraana, 21.3.2014
Haastattelu Metoksen messuosastolta Gastromessuilla 19.3.2014 (Tonin osuus)
Haastattelu Metoksen messuosastolta Gastromessuilla 19.3.2014 (Heikin osuus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti